کابل برق روکار | اطلاع از مشخصات + خرید

کابل برق روکار را میتوان در معرفی انواع سیم و کابلهایی به کار برد که برای سیم کشی روکار مناسب هستند. استانداردها و مشخصات این محصولات را در ادامه ببینید.

سیم کشی روکار و توکار

سیم کشی توکار و روکار

واژه های روکار و توکار به دو روش سیم کشی اشاره دارند. در وایرینگ روکار ( تصویر بالا، عکسهای سمت راست)، سیمها و کابلها بر روی سطح دیوار یا سقف کشیده میشوند که ممکن است این کار به طور مستقیم یا از طریق قرارگیری آنها داخل لوله و داکت باشد. به کابل برقی که به این شکل نصب میشود، کابل برق روکار گفته میشود.

بر خلاف سیمکشی روکار، در وایرینگ توکار (عکسهای سمت چپ) کابل و سیم ها درون دیوار نصب میشوند. در این حالت نیز ممکن است سیم و کابلها مستقیم زیر گچ باشند یا از مسیر لوله ها یا رایزرهای در نظر گرفته شده درون دیوار عبور داده شوند.

هر کدام از این شیوه های سیم کشی ویژگیها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. از مزایای سیم کشی برق روکار میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  • معمولاً سرعت وایرینگ بیشتر خواهد بود.
  • امکان تغییر در تعداد یا سایز سیمها و کابلها پس از عملیات وایرینگ و نازک کاری ساختمان به راحتی امکان پذیر است (برخلاف روش توکار).
  • گسترش سیم کشی و افزودن انشعابها با سرعت بیشتر و ساده تر ممکن خواهد بود.
  • در صورت بروز اشکال در سیمها و کابلها، تعویض آنها آسان تر انجام خواهد پذیرفت.

در بیان معایب روش سیم کشی روکار هم میتوانیم موارد زیر را برشماریم:

  1. سیم و کابلها یا لوله، داکت یا ترانکها در معرض دید هستند و ممکن است در معماری داخلی ساختمان و زیباسازی یک عیب به شمار رود.
  2. تأثیر پذیری سیم و کابلها از اتفاقات درون ساختمان و محیط (مانند آتش سوزی، سرما و گرما) بیشتر و سریع تر خواهد بود.

انواع کابل برق روکار

کابل برق روکار

با توجه به نوع مصرف کنندگانی که انرژی الکتریسیته آنها توسط سیم و کابل برق تأمین خواهد شد و همین طور ویژگیهای محل نصب سیم و کابل، از انواع سیم و کابل برق روکار استفاده میشود. نخست به انواع کابل و سیم برق روکار اشاره خواهیم کرد و پس از آن نمونه هایی از کاربرد آنها را بر خواهیم شمرد.

  1. سیم برق مسی افشان، نیمه افشان و مفتولی
  2. بند تخت (سیم نایلون، سیم سفید یا همان سیم برق دولا)
  3. کابل برق افشان مسی سبک گرد یا تخت
  4. مسی افشان و مفتولی معمولی
  5. کابل قدرت مسی
  6. مفتولی و نیمه افشان آلومینیومی (از سایز 10 میلیمتر مربع به بالا)
  7. کابل خودنگهدار آلومینیومی

انتخاب نوع مناسب سیم و کابل برای سیم کشی روکار

  • سیم کشی روکار برای روشناییها و نصب داخل لوله یا داکت: سیم برق افشان (H07V-K)، نیمه افشان (H07V-R) یا مفتولی (H07V-U) مسی سایز 1.5×1 یا 2.5×1
  • سیمکشی روکار برای پریزهای مصارف عمومی و نصب داخل لوله یا داکت و ترانک: سیم مسی افشان، نیمه افشان یا مفتولی سایز 2.5×1
  • وایرینگ روکار روشناییهای کم مصرف بدون لوله درون ساختمان: بند تخت 0.75×2
  • سیم کشی بدون لوله یا داکت برای روشنایی داخل ساختمان یا بالکن و تراس: کابل برق افشان معمولی (H05VV-F) یا مفتولی NYM سایز 1.5×2 یا 1.5×3 (رشته سوم برای ارت)
  • وایرینگ پریزهای عمومی بدون لوله یا ترانک درون ساختمان یا بالکن، تراس یا ایوان: کابل برق افشان یا مفتولی (H05VV-U) مسی سایز 2.5×2 یا 2.5×3
  • کابل برق روکار برای نصب مستقیم روی دیوار در فضای بیرون از ساختمان با سایبان: کابل برق مفتولی مسی معمولی (300/500 ولت) در سایزهای متناسب با آمپر یا توان مصرفی
  • کابل کشی برق تکفاز برای نصب مستقیم روی دیوار خارج از ساختمان بدون سایبان: کابل برق مفتولی یا نیمه افشان مسی NYY دو یا سه رشته با ولتاژ نامی 0.6/1 کیلو ولت، کابل برق آلومینیومی دو رشته NAYY یا NA2XY و یا کابل خودنگهدار دو رشته با عایق XLPE مقاوم در برابر UV
  • تأمین برق سه فاز در فضای روباز بر روی دیوار: کابل قدرت مسی یا آلومینیومی مفتولی یا نیمه افشان 4 یا 5 رشته یا کابل خودنگهدار سه فاز 4 یا 5 رشته

نکاتی برای بهبود کابل کشی روکار

سیم کشی روکار

  • در انتخاب تمامی تجهیزات کابل کشی اعم از لوله، کلیدها، پریزها، سیم و کابل برق روکار به سازگار بودن آنها با استانداردها توجه شود.
  • اتصالات به صورت ایمن و از طریق ترمینال باکسها، سرسیمها، وایرشوها و رابطهای استاندارد انجام شود.
  • اگر کابل کشی در محیط بسته و بدون تهویه طبیعی صورت میگیرد، استفاده از سیم و کابل های LSHF گزینه بهتری خواهد بود.
  • با انتخاب هوشمندانه مسیر کابل کشی یا رنگ آمیزی مناسب لوله ها، نه تنها میتوان آثار نامطلوب بصری کابل کشی روکار را کاهش دهد، بلکه میتوان از آنها به عنوان بخشی از طراحی معماری داخلی نیز بهره جست.

استاندارد ملی سیم و کابلهای برق معرفی شده

استاندارد سیم و کابل روکار

  1. سیم برق افشان و مفتولی مسی سایزهای 1.5 میلیمتر مربع و بالاتر: 3-607
  2. کابل مفتولی با عایق و روکش پی وی سی: 4-607
  3. بند و کابلهای قابل انعطاف با عایق و روکش پی وی سی: 5-607
  4. کابلهای افشان بالابر و اتصالات متحرک با روکش پی وی سی: 6-607
  5. کابل های قدرت مسی و آلومینیومی: 1-3569

فروش سیم و کابل برق روکار

قیمت کابل برق روکار

انواع سیم و کابل برق معرفی شده در این بخش برای سیمکشی و کابل کشی روکار، از محصولات استاندارد و درجه یک تقدیم مشتریان میگردد. برای اطلاع از قیمت و مشخصات تکمیلی و خرید کابلها، به آسانی میتوانید با کارشناسان نامیرا کابل در ارتباط باشید.