فروش انواع کابل تیر برق

انواع کابل تیر برق را معرفی میکنیم و با بیان کاربرد هر کدام از آنها، راهنمایی مفید برای رسیدن به انتخاب مطلوب در اختیار شما خواهد بود.

کابل تیر برق چیست؟

این عنوان یک نام عمومیست که میتواند کابلهای گوناگونی را شامل شود. معمولاً مقصود کاربران از این عبارت، اشاره به انواع کابل و سیم برقهایی است که بر روی تیرها یا پایه های برق نصب میگردند. این کابلها با توجه به ساختار، سایز و سطح ولتاژ، قابل دسته بندی اند.

انواع کابل تیر برق

  • کابل مفتولی مسی
  • کابل خودنگهدار
  • کابل فاصله دار

اینها محصولاتی هستند که در گروه کابلهای برق جای میگیرند و به شکلهای گوناگون بر روی تیرهای برق نصب میشوند.

گفتنیست که در خطوط هوایی توزیع الکتریسیته علاوه بر کابلها، از هادیها یا سیمهای هوایی بدون روکش و روکش دار نیز استفاده میگردد. درست است که در تعاریف فنی، این محصولات در جرگه کابلها نمیگنجند؛ اما از آنجایی که برخی از مردم به این هادیها هم کابل میگویند، در این بخش معرفی خواهند.

کابل مفتولی مسی

از کابل مفتولی مسی معمولاً برای انشعاب گیری و برق رسانی به مشترکین استفاده میشود. به همین دلیل، این محصول را با عناوینی مانند: «کابل از تیر برق تا کنتور یا کابل پشت کنتوری» نیز میشناسند.

کابل 6*2 مفتولی رایج ترین سایز این گروه است که برای برقرسانی به منازل ویلایی یا تک واحدی و یا واحدهای تجاری از آن استفاده میگردد.

کابل خودنگهدار

کابل خودنگهدار چیست؟

کابلیست که نسبت به هادیهای بدون روکش و کابلهای مسی، محصولی جدید محسوب میگردد. این کابل، مطمئن بر روی تیرهای برق نصب میشود (عکس بالا) و برای فواصل متوسط بسیار مناسب خواهد بود. چون رسانای آن از جنس آلومینیوم است، قیمت پایینتری نسبت به کابلهای مسی دارد.

کابل خودنگهدار با تعداد رشته های مختلف و در چندین سطح مقطع برای مصارف تکفاز و سه فاز تولید میگردد. این کابل رایج ترین نوع کابل تیر برق در شبکه توزیع ایران است. سایزهای پر مصرف کابل خودنگهدار LV عبارتند از:

  • تک فاز 2 هادی
  • تک فاز 3 رشته مسنجر جدا
  • 3 فاز 6 رشته مسنجر جدا
  • سه فاز 5 رشته مسنجر مشترک

کابل خودنگهدار برای خطوط هوایی MV مانند 20 کیلو ولت نیز طراحی میشود. این کابل ساختاری متناسب با ولتاژ کارش دارد و در سایزهای 35×3 تا 120×3 میلیمتر مربع قابل تولید است.

کابل فاصله دار

این کابل برای خطوط فشار متوسط (20 کیلو ولت) طراحی و تولید میشود. از مزایای کابل فاصله دار نسبت به کابل خودنگهدار فشار متوسط میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. قیمت کمتر
  2. یراق آلات کمتر
  3. انشعاب گیری راحت تر
  4. وزن کمتر

هادیهای هوایی

هادیهای هوایی غالباً در خطوط انتقال برق به کار میروند؛ اما در بعضی از خطوط توزیع به ویژه در نوع MV نیز از این سیمها استفاده میشود. هادی ACSR یکی از نمونه های متداول این محصولات است. این هادی از مفتولهای آلومینیومی به هم تابیده ساخته میشود که یک یا چند رشته مفتول فولادی گالوانیزه در مرکز آنها برای افزایش استقامت مکانیکی وجود دارد.

در شبکه توزیع برق هوایی، از نوع روکش دار این هادیها نیز استفاده میگردد. این کار به منظور کاهش اتصالیها و افزایش ایمنی انجام میپذیرد.

انتخاب کابل مناسب برای خط هوایی برق

کابل برق هوایی فاصله دار

با توجه به توضیحاتی که درباره انواع کابل تیر برق ارائه شد، به طور خلاصه میتوان گفت:

  • برای انشعاب گیری در فواصل کوتاه از تیر برق میتوان از کابلهای مفتولی مسی 6×2 یا 10×2 برای مصارف تکفاز و کابلهای مفتولی چهار رشته برای مصارف سه فاز استفاده نمود.
  • اگر هدف برق رسانی هوایی به صورت فشار ضعیف تکفاز یا سه فاز (230 و 400 ولت) است ← کابل خودنگهدار پیشنهاد میشود.
  • چنانچه اشتراک برق شما فشار متوسط (20 یا 33 کیلو ولت) است، برای کابل کشی هوایی میتوانید از کابل فاصله دار و یا هادیهای هوایی بدون روکش یا روکشدار استفاده بنمایید. در مسیرهای با عرض کم یا دارای محدودیت حریم نیز کابل خودنگهدار فشار متوسط مناسب خواهد بود.
  • در خطوط هوایی فوق توزیع و انتقال برق (63، 66، 132، 230 و 400 کیلوولت) از هادیهای هوایی آلومینیومی با مغزی فولادی استفاده میگردد.

به بیان دیگر، بر اساس ولتاژ، آمپر و طول مسیر، انتخاب نوع و سایز مناسب کابل یا هادی امکانپذیر خواهد بود.

قیمت کابل تیر برق

قیمت کابل تیر برق با توجه به چند نکته زیر تعیین و اعلام میشود:

  1. نوع کابل
  2. قیمت مس یا آلومینیوم و نرخ مواد عایق و روکش
  3. سایز کابل: که مقصود از آن تعداد رشته ها و سطح مقطع آنهاست
  4. عنوان تجاری و سطح کیفی کابل
  5. متراژ مورد درخواست مشتری

برای انتخاب مناسب، اطلاع از قیمت روز و خرید مطمئن، نامیرا کابل در کنار شماست.